Bel ons: +31(0)26-4455751

call us

info@grootwarnsborn.nl

mail us

Hotel De Wereld en Restaurant O Mundo door Familie De Vries overgenomen

In november 2017 wordt ook Hotel De Wereld en Restaurant O Mundo in Wageningen door Familie De Vries overgenomen. Een roemrijk hotel met ook een fantastische historie en een geweldige reputatie. Wiebe de Vries, de oudste zoon, is daar nu het gezicht van het hotel onder auspiciën van Lammert en Sjoukje. Sinds juli 2018 is in Hotel De Wereld ook Brasserie Le Monde gerealiseerd. Kijkt u maar eens op www.hoteldewereld.nl !

De “Parel van Gelderland” is opgepoetst!

Vanaf 2006 hebben Lammert en Sjoukje de Vries plannen om het Landhuis nog mooier te maken en eigenlijk zelfs weer iets authentiekere uitstraling te geven. In samenwerking met Monk architecten uit Utrecht is er in 2006 begonnen met het schetsen van het plan. In januari 2009 is de verbouwing begonnen en vanaf half augustus is de totale verbouwing gereed. Het Landhuis is uitgebreid naar 25 kamers (totaal nu dus 40!), waarvan 2 Warnsborn Suites op de zolderverdieping.  Restaurant La Belle Source  is gelegen aan de voorzijde van het Landhuis, heeft een open keuken en ook veel intieme hoekjes en een..Read More

Restauratie de Oranjerie

In december 2001 zijn ook de Oranjerie met haar kassen en de terrassentuin geheel gerestaureerd en hersteld. Zowel de Oranjerie als ook de terrastuinen waren sinds 1939 geheel verwaarloosd en totaal verloren gegaan. Familie De Vries heeft in samenwerking met het Geldersch Landschap en met hulp van de Postcode loterij en de Nuon, de Oranjerie met haar kassen en de terrastuinen totaal gerenoveerd.

Koetshuis verbouwing

In 1999 is het Koetshuis verbouwd tot 15 unieke hotelkamers met daarbij als belangrijkste eis dat het gebouw weer een oorspronkelijke uitstraling krijgt als koetshuis. Het moderne design van de kamers met een zwevende trap als centraal gegeven, mag op z’n minst verrassend genoemd worden.  De kapel heeft sinds februari 2001 de functie van woonhuis voor de familie De Vries: Lammert en Sjoukje, zoon Wiebe, en drieling Gjalt, Jante en Doete.

Overname familie de Vries

In 1989 komen Lammert en Sjoukje de Vries in dienst en vanaf 1 juli 1991 nemen zij de exploitatie over.  Vijf jaar later, op 1 juli 1996 kopen Lammert en Sjoukje de Vries het geheel en geven het de naam: ” LANDGOED HOTEL & RESTAURANT GROOT WARNSBORN ”

Verbouwing en overnames in de jaren 70

In 1970 wordt de grond van het hotel in erfpacht uitgegeven aan ENKA N.V. Het hotel wordt verbouwd t.b.v. het houden van conferenties en het onderbrengen van gasten. In hetzelfde jaar wordt het hotel eigendom van AKZO door de overname van ENKA. In 1975 wordt het hotel in management aan de Bilderberg Groep gegeven. De Clingendael Groep koopt het hotel in 1978 en verkoopt het een jaar later weer aan de Crest Hotels. In 1980 verkoopt Crest Hotels Hotel Restaurant Groot Warnsborn aan de familie J. Pot.

Kapel wordt bij het hotel betrokken

Vanaf 1958 wordt de kapel bij het hotel betrokken en wordt deels hoteldependance met op de begane grond woonhuis en op de eerste verdieping enkele hotelkamers. Later wordt het kapelletje als geheel een dependance van het hotel met 14 hotelkamer(tje)s. In 1969 wordt het hotel verhuurd aan Dhr. L.L. Naaykens.

Bouw nieuw hotel

Van 1935 tot 1958 wordt de kapel als woonhuis gebruikt door familie Keppel Hesselink, toenmalig directeur van de VVV Arnhem. Na 1945 was de prachtige Middeleeuwse terrastuin met moestuinen, oranjerie en koetshuis zeer verwaarloosd. In 1949 wordt de grond van het hotel in erfpacht uitgegeven aan G.A. Jonkers en aan mevrouw B.M. Braakman-Jansen. Er wordt met behulp van het Marshall plan een nieuw hotel gebouwd dat in 1950 wordt geopend.