Tevens trouw / foto locatie

Sinds mei 2014 beschikt Groot Warnsborn over een eigen wijngaard en daar zijn op 21 mei 2016 nog eens 1.000 wijnstokken bij geplant. De eigen wijngaard maakt onderdeel uit van het Wijngoed Mariëndaal, is gelegen op de zuidhelling van de Veluwezoom en kijkt uit over een prachtige vallei gelegen aan de Rijn. Het wijngoed grenst aan ons Landgoed.

Nederland is een wijnland en was dat vroeger ook. En zeker in ons gebied. Algemeen wordt aangenomen dat al ten tijde van de Romeinen, die bij Arnhem gelegerd waren, wijnbouw plaatsvond in onze streek. In de middeleeuwen werd in het Hertogdom Gelre wijn verbouwd. We weten dat dankzij een erf akte dat Karel de Grote (747 – 814 na Christus) en zijn lijfarts Herman Boetseel, handelde over een watermolen en twee wijngaarden in het schependom Arnhem.

Tijdens de kleine ijstijd (van ongeveer 1430 tot 1850) verdwenen de wijngaarden. De kou zorgde ervoor dat wijnbouw onmogelijk werd. Gezien het gunstige hedendaagse klimaat is wijnbouw teruggekeerd.

Het terroir van de Zuidhelling van de stuwwal is uniek en zeer divers van samenstelling – eigenschappen die bijdragen aan een bijzondere en goede wijn. Aangeplant zijn ongeveer 1.500 Souvignier Gris druiven en 100 Johanniter druiven.

In 2016 zal er een eerste voorzichtige oogst zijn van de wijnstokken geplant in mei 2014. Van deze oogst gaan we oa. een mousserende wijn maken maar ook een witte wijn.

De vorderingen in de wijngaard en omtrent de geboorte van onze eerste wijnen leest u meer bij onze nieuwsberichten en op onze Facebookpagina.

De eigen wijngaard arnhem De eigen wijngaard arnhem
Eigen Wijngaard Eigen Wijngaard
wijngaard arnhem wijngaard arnhem

Heeft u vragen of wellicht een arrangement wens waar de wijngaard een rol in speelt, dan hoor we dat graag. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 026 44 557 51.

9,4Landgoed Groot Warnsborn wordt beoordeeld met een

Twee heerlijke dagen en nachten op het prachtige landgoed.

  Twee heerlijke dagen en nachten op het prachtige landgoed. Wat een omgeving ! Wat een ontvangst ! Wat een heerlijke kamer met wondermooi uitzicht ! De perfecte plek om intens te genieten. Wij komen terug als de Veluwe paars kleurt.

- Nico en An , 5 mei 2017

Meer reviews Schrijf een review

10
SVH Meestergastheerschap Trip Advisor - Groot Warnsborn