Bel ons: +31(0)26-4455751

call us

info@grootwarnsborn.nl

mail us

In de buurt

In de buurt van Landgoed Groot Warnsborn is genoeg moois te zien en te doen. Benieuwd wat er rondom het landgoed allemaal te doen is? Dat vertellen we u hier graag!

 

Burgers Zoo

Dit is Burgers’ Zoo!
Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn. Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers’ Zoo! Het park onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn ecodisplays. Hierin zijn grootschalig natuurlijke leefomgevingen nagebouwd. Een plek waar de bezoeker samen met natuur en dieren onderdeel van uitmaakt.

Je wandelt tussen de bomen in een parkachtig heuvellandschap en ontmoet allerlei diersoorten die tot de publiekslievelingen worden gerekend. De Aziatische olifanten, panters, pinguïns, flamingo’s of stokstaartjes wil je zeker niet missen. Een bezoek aan de gorillagroep vol speels jong leven en de aangrenzende chimpanseekolonie is ook zeker een aanrader voor een familie uitje in de buurt

park burgers zoo

Safari

Via een houten wandelbrug ontdek je het karakteristieke ‘wildlife’ van de savanne van Oost-Afrika: breedlipneushoorns, giraffes, zebra’s en antilopen. Alle soorten planteneters in dit ecosysteem volgen hun eigen strategie om genoeg groenvoer binnen te krijgen. Cheeta’s en leeuwen vind je ook in de Safari, maar wel in hun eigen verblijven! Je bekijkt deze indrukwekkende roofdieren door grote glaswanden in de observatiehutten.

safari burgers zoo

Desert

De reis heeft je in de rotswoestijn van Arizona gebracht. Afhankelijk van het seizoen kan het hier gloeiend heet, dan wel ijzig koud zijn. Je komt er een heel afwisselende flora en fauna in een verrassend veelzijdig landschap tegen. Dit is bijvoorbeeld het natuurlijk leefgebied van dikhoornschapen, pekari’s, rode lynxen, kalkoengieren en ratelslangen. De verzameling dier- en plantensoorten in de Desert is uniek in dierentuinen!

dessert

Rimba

In de Rimba maak je kennis met dieren uit de bosgebieden van Zuidoost-Azië. Deze regio staat bekend om de uitzonderlijke rijkdom aan diersoorten, zoals bijvoorbeeld tijgers, gibbons, pythons en beren. Maar ook kom je oog in oog te staan met prachtige hertensoorten, runderen en varanen. In veel gevallen bewonen meerdere diersoorten samen één verblijf.

mangrove

Bush

In de Bush ervaar je de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten je even met de ogen knipperen. Al snel merk je dat er overal om je heen dieren in alle vrijheid leven! Als een ware ontdekkingsreiziger ontrafel je de geheimen van deze wereld en spot je met wat geluk zeekoeien, aardvarkens, capybara’s, vogels, leguanen en vliegende honden.

bush burgers zoo

Ocean

Je gaat te water! Met een denkbeeldig duikpak aan verlaat je een tropisch strand en verken je de lagune. Honderden kleurrijke vissen heten je welkom. Iets dieper stuit je op een reusachtig levend koraalrif. Plotseling kijk je in de diepte van de onmetelijke oceaan waar haaien even snel opduiken als ze weer verdwijnen! Eenmaal bij de rotskust glijden adelaarsroggen en pijlstaartroggen vlak boven je hoofd sierlijk door het water.

oceaan burgers zoo

Musea in de buurt

Op zoek naar een leuk museum in de buurt van Groot Warsnborn? Hieronder is een overzicht te zien met leuke musea’s in de buurt.

Openlucht museum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Je wordt meegenomen op reis door de tijd van maar liefst twee eeuwen geleden tot heel recent. De mensen uit het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed inspireren ze je met hun verhalen. Gaan je kinderen aan het werk op het Kindererf? Of spelen ze toch liever op het Zaanse Plein? Worden het poffertjes met poedersuiker of toch die verse krentenbol van de bakker? Vergeet een ritje met de historische tram ook niet!

Kroller Muller Museum

Beleef een unieke combinatie van kunst, architectuur en natuur. Midden op Het Nationale Park De Hoge Veluwe, tussen de bossen, heidevelden en zandverstuivingen ligt dit beroemde museum. Het bezit de tweede grootste Van Gogh-verzameling ter wereld met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. De beroemde beeldentuin van het museum telt ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars zoals Auguste Rodin, Henry Moore, Jean Dubuffet en Joep van Lieshout.

kroller muller museum

Nederlands Watermuseum

Verborgen in én onder park Sonsbeek in Arnhem ligt een uniek doe-museum. Een spetterend dagje uit voor het hele gezin! In de vaste tentoonstelling van meer dan 50 interactieve presentaties ontdek je alles over water. Daarnaast is er een ruimte voor wisseltentoonstellingen, een Waterlab, een Water Informatie Centrum, een Waterspeelplaats en Brasserie Aquarium.

Airborne Museum

De Slag om Arnhem, een belangrijk deel uit ons gezamenlijk verleden, heeft grote impact gehad op het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog en de vorming van het huidige Europa. Daarmee is het verhaal van het Airborne Museum een markant onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed. In Villa Hartenstein komen de verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen. Maar ook de burgers nemen een prominente rol in; zij doorstonden doodsangst. Het museum toont een grote collectie authentieke wapens, documenten, films en foto’s.

In de ondergrondse Airborne Experience wordt de geschiedenis werkelijkheid. Je stapt er in de voetsporen van een Britse militair en maakt deel uit van de operatie die in Nederland een eind had moeten maken aan de Tweede Wereldoorlog. De Airborne Experience is een intense ervaring en voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

airborne museum

Nederlands Wijnmuseum

Maak in het museum kennis met aspecten die bijdragen aan een complete wijnbeleving. Duizenden jaren historie van de wijn, maar ook de technische vooruitgang van de laatste eeuw, geven u een beeld van de wijnbouw, de wijnbereiding en de rol van wijn in de samenleving. In één van die oude ondergrondse kelders, is het Nederlands Wijnmuseum gevestigd. Hier krijgt u een indruk van de activiteiten binnen en rond een wijnbedrijf in het heden en het verleden. U maakt kennis met de vele facetten van de wijnbouw; De wijngaard, wijnstokken, de menselijke zorgen om gezonde wijndruiven te kweken, de wijnoogst, het kneuzen en het persen van druiven, de gisting, die in een spontaan, natuurlijk proces het druivensap in wijn omzet en tal van andere interessante wijnzaken.

U vindt dit en meer in de buurt van Landgoed Hotel Groot Warnsborn!

Tennissen in Schaarsbergen

Bij tennisvereniging Schaarsbergen kun je heerlijk tennissen in het bos op 6 verlichte gravelbanen.
Huur gemakkelijk en snel een baan via Meet&Play.  Rackets zijn te leen in overleg of wordt zomerlid en speel onbeperkt de hele zomer door.

Meer informatie: www.tennisverenigingschaarsbergen.nl

  • burgers zoo apen
  • Landgoed Groot Warnsborn
/ 3