Bel ons: +31(0)26-4455751

call us

info@grootwarnsborn.nl

mail us

Wijngaard Groot Warnsborn in Arnhem

Sinds mei 2014 beschikt Groot Warnsborn over een eigen wijngaard in Arnhem en daar zijn op 21 mei 2016 nog eens 1.000 wijnstokken bij geplant. De eigen wijngaard maakt onderdeel uit van het Wijngoed Mariëndaal, is gelegen op de zuidhelling van de Veluwezoom en kijkt uit over een prachtige vallei gelegen aan de Rijn. Het wijngoed grenst aan ons Landgoed.

Nederland is een wijnland en was dat vroeger ook. En zeker in ons gebied.Wijnbouw in dit gebied vond reeds plaats in de middeleeuwen. Ook in de latere middeleeuwen vond wijnbouw plaats weten we uit het nalatenschap van Maria van Gelre.

In 2016 zal er een eerste voorzichtige oogst zijn van de wijnstokken geplant in mei 2014. Van deze oogst gaan we oa. een mousserende wijn maken maar ook een witte wijn.

De vorderingen in de wijngaard en omtrent de geboorte van onze eerste wijnen leest u meer bij onze nieuwsberichten en op onze Facebookpagina.

Heeft u vragen of wellicht een arrangement wens waar de wijngaard een rol in speelt, dan hoor we dat graag. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 026 44 557 51.