Bel ons: +31(0)26-4455751

call us

info@grootwarnsborn.nl

mail us

Wijngaard Groot Warnsborn in Arnhem

Sinds mei 2014 beschikt Groot Warnsborn over een eigen wijngaard in Arnhem en daar zijn op 21 mei 2016 nog eens 1.000 wijnstokken bij geplant. De eigen wijngaard maakt onderdeel uit van het Wijngoed Mariëndaal, is gelegen op de zuidhelling van de Veluwezoom en kijkt uit over een prachtige vallei gelegen aan de Rijn. Het wijngoed grenst aan ons Landgoed.

Nederland is een wijnland en was dat vroeger ook. En zeker in ons gebied.Wijnbouw in dit gebied vond reeds plaats in de middeleeuwen. Ook in de latere middeleeuwen vond wijnbouw plaats weten we uit het nalatenschap van Maria van Gelre.

Perfect geschikt voor een fotoshoot

Tijdens de kleine ijstijd (van ongeveer 1430 tot 1850) verdwenen de wijngaarden. De kou zorgde ervoor dat wijnbouw onmogelijk werd. Gezien het gunstige hedendaagse klimaat is wijnbouw teruggekeerd.

Het terroir van de Zuidhelling van de stuwwal is uniek en zeer divers van samenstelling – eigenschappen die bijdragen aan een bijzondere en goede wijn. Aangeplant zijn ongeveer 1.500 Souvignier Gris druiven en 100 Johanniter druiven.

  • wijngaard-arnhem
  • druiven-wijngaard-arnhem
  • wijngaard-wijn-arnhem
  • wijngaard-arnhem
/ 4

In 2016 zal er een eerste voorzichtige oogst zijn van de wijnstokken geplant in mei 2014. Van deze oogst gaan we oa. een mousserende wijn maken maar ook een witte wijn.

De vorderingen in de wijngaard en omtrent de geboorte van onze eerste wijnen leest u meer bij onze nieuwsberichten en op onze Facebookpagina.

Heeft u vragen of wellicht een arrangement wens waar de wijngaard een rol in speelt, dan hoor we dat graag. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 026 44 557 51.

Populaire kamers

Beoordelingen van onze gasten

Fam. van Beek-Rijnders

5/5

Fantastisch

Wij hebben een prachtige bruiloft gehad. Alles liep perfect dankzij Jante en haar team. Iedereen die aanwezig was heeft genoten van jullie prachtige locatie, team en het eten! Zou ieder toekomstig bruidspaar aanraden om hier je bruiloft te vieren! Echt een toplocatie!

Jan & Anja Lammers

5/5

We komen graag terug!

Beste dame, heer, Wij hebben het verblijf in jullie hotel als zeer positief ervaren. We hadden een mooie kamer met een hele aparte bad, en douche gelegenheid. Het diner en het ontbijt zijn zeer goed en ruimschoots voldoende. Het landgoed is een aanrader qua ligging en straalt rust uit. Het personeel en de familie de Vries staan er echt voor hun gasten, niets is teveel. Je voelt je op en top welkom. Wij komen zeker terug, een echte aanrader. Lieve groet, Jan en Anja Lammers

Alle beoordelingen